Di-Rect- Huntenpop 2018

Di-Rect- Huntenpop 2018

De hekkensluiter op de Mainstage is een band die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. De Nederlandse formatie Di-Rect is gelukkig weer helemaal terug op de festivalweide. Speelde ze o.a. geheel overwacht last minute op Pinkpop nadat The Cooks wegens ziekte moest afzeggen, ook Concert at Sea, Zwarte Cross en Huntenpop staan dit jaar op de lijst.

De band bestaat volgend jaar 20 jaar en heeft al talloze hits op het repertoire staan die ze vanavond ook ten gehore brengen. De band valt dir-ect met de deur in huis en spelen naast de nieuwere nummers ook het oude werk dat het in grote getale toegestroomde publiek herkent en luidkeels meezingt. De energie van zanger Marcel Veenendaal is op het podium ongekend, zeker wanneer je bedenkt dat hij zeer recent voor de tweede keer vader is geworden en na dit optreden een dag van 22 uur erop heeft zitten.

De dansende bijna clowneske bewegingen zijn een lust voor het oog en voedt het publiek om zelfs na een lange warme dag nog helemaal los te gaan. De band verder bestaande uit Frans 'Spike' van Soest (gitaar), Jamie Westland (drums), Bas van Wageningen (basgitaar) en Paul Jan Bakker (gitaar) staat als een huis en heeft ook deze avond blazers meegenomen om de hits van hun laatste album 'Rollin' With The Pictures' kracht en elan bij te zetten.

Nummers als 'Rockstar', 'Here to stay' laat horen dat ook deze band nog lang niet uitgeleerd is en zich momenteel laat beinvloeden door oude soul klassiekers wat een frisse sound oplevert. De setlist is sterk en afwisselend en het enthousiasme van de heren staat op standje plus honderd. Een krachtige show waarbij het publiek voldaan en tevreden huiswaarts keert.