Jeff Beck-HIBF 2018

Jeff Beck-Holland International Blues Festival 2018

De 73-jarige Jeff Beck start zijn Europese tour in Grolloo en is zeker één van de headliners waar menig fan huis en haard voor achter laat om vanavond hier aanwezig te kunnen zijn. Zoals vele gitaristen die vandaag de revue hebben en gaan passeren is Jeff ook van jongs af aan met de gitaar opgegroeid. Na zijn Yardbirds periode waar hij destijds Eric Clapton verving, is hij op eigen benen gaan staan met de eigen Jeff Beck Group met o.a Rod Steward, Ron Wood en Ainsley Dunbar.

Becks carriere is er een met horten en stoten en volgt de ene formatie de ander weer op en zocht Jeff meer de kant van de jazzrock en fusion op. In de 'seventees' periode speelde hij ook met grote namen zoals Stevie Wonder, Jan Hammer en Stanley Clarke. Na ook een imposante solo carrière heeft Jeff Beck een heel eigen sound ontwikkeld die onlosmakelijk aan hem is verbonden. Inmiddels dateert zijn laatste album Live At The Hollywood Bowl van 2017 en vierde daarmee zijn 50 jarig jubileum. Vanavond staat Jeff Beck met een meer dan aansprekende groep muzikanten op het podium. Rhonda Smith, bekend van o.a. Prince, op bas, Vinnie Colaiuta op drums en Vanessa Freebairn-Smith op Cello.  De vocals wordt ingevuld door de even aansprekende  Jimmy Hall, bekend van de southern rock band Wet Willie.

Jeff Beck zet met de ondersteuning van Vanessa's chello een bijzondere sound neer waarmee ook hier aangetoond wordt dat blues een heel breed spectrum heeft. Rock, blues en jazz gaat even makkelijk over tot een blend van filmische en sferische belevingen. Jeff toont aan ook nu nog vernieuwend te zijn waarmee de organisatie ook een heel divers scala aan artiesten vandaag onder de blues paraplu bijeen hebben gebracht. De technische kwaliteiten van Rhonda Smith moeten ook zeker genoemd worden. De bassiste van o.a. Prince heeft dusdanige skills dat zij uiteraard het podium mag nemen, herstel..., moet nemen... Als er iemand een basgitaar vakkundig kan 'slopen' dan is het Rhonda Smith en zoals wij vandaag nog Tavares op de radio langs hebben horen komen.....'Heaven must be missing an angel'.

error: Content is protected !!