Joanna Connor-HIBF 2018

Joanna Connor-Holland International Blues Festival 2018

De taak het festival op deze vrijdag af te trappen is voor de Amerikaanse zangeres, songwriter en virtuoos gitarist Joanna Connor. De plaats waar ze is opgegroeid, Worcester, Massachusetts wordt zelden genoemd als broeinest voor de blues maar het is wel de plek waar ze de liefde voor de muziek heeft ontwikkeld. Zoals vaker het geval kan zijn, heeft haar moeder haar dusdanig beinvloed tijdens haar jeugd met muziek zoals blues, folk en rock. Als kind luisterde Joanna naar Buddy Guy en Taj Mahal. Als tiener speelde Joanna in clubs van Worcester en Boston met haar eigen band en later verplaatste dit zich naar Chicago.

Daar maakte ze kennis met de grote leermeesters als James Cotton, Buddy Guy en Junior Wells. Met haar eigen band heeft Connor een grote hoeveelheid aan albums gemaakt en rondgetoerd. Nadat ze moeder was geworden van drie kinderen, heeft ze het toeren even op een lager pitje gezet. Dertien jaar na haar laatste studio release heeft Joanna met Six String Stories, een waardige opvolger voor haar laatste studio album Mercury Blues. Joanna is terug en hoe.

Tijdens het optreden laat ze horen dat het geweldige slide werk haar toebehoord. Ze martelt de snaren met erg veel gevoel en technische bekwaamheid. De intensiteit van de nummers doet je naar adem happen in de inmiddels tot hoge temperaturen geworden tent. Joanna geeft aan showblues een heel eigen interpretatie die erg geslaagd genoemd mag worden en ze etaleert nogmaals haar klasse met verschroeiende Hendrix achtige solo’s in experimentele, instrumentale nummers. Deze dame bewijst dat ze op 55-jarige leeftijd nog niets heeft ingeboet van haar vocale en instrumentale klasse.

error: Content is protected !!