Laurence Jones-Huntenpop 2018

Laurence Jones-Huntenpop 2018

Op zijn zeventiende begon Laurence Jones met zijn eigen bluesband te touren en heeft acht jaar later op zijn vijfentwintigste al vijf albums op zijn naam staan waar 'The Truth' zijn laatste nieuwe album is. Hij won drie jaar op een rij de 'Young Artist Of The Year' award en wordt met recht de toekomst van de blues in the U.K. genoemd.

Een van de doelstellingen van Jones is om zich niet te laten beperken door de kaders van The Blues maar allerlei andere stijlen en invloeden in zijn muziek te verwerken. Dit resulteert in een verschuiving van de stevige bluesy rock naar de meer melodieuze poprock. Toch blijft hij met beide benen in de blues-klei staan en zijn de stevige bluesrockriffs in het openingsnummer 'What would you do' luid en duidelijk hoorbaar aanwezig.

De natuurlijke fijne interactie met het toegestroomde publiek is een lust voor het oog, helemaal wanneer Jones tijdens zijn gitaarsolo van het hoge podium besluit te klimmen en zich tussen het publiek begeeft om daar verder te spelen. Hilariteit en enthousiasme alom van zowel hem als het publiek. Wat we zeker niet mogen vergeten te vermelden is dat de sublieme backing vocals als een kers op de taart is en het meer dan fantastische optreden tot een groot geheel maakt.