My Baby-Huntenpop 2018

My Baby-Huntenpop 2018

Sinds het album Shamanaid behoeft My Baby bijna geen introductie meer. Het is bijkans onmogelijk om je bij een concert of festival niet te laten meeslepen in de psychedelische hypnotiserende trip van het trio bestaande uit (Cato van Dijck (zang, gitaar, viool), Joost van Dijck (drums, zang) en Daniel 'daFreez' Johnston (gitaar, zang). Catchy songs, opzwepende ritmes, bezwerende dromerige verleidende vocalen en bluesy gitaarspel nemen ons mee op reis voor het komende uur.

Het openingsnummer ' Love Dance' krijgt direct veel bijval van het publiek en de immer op blote voeten optredende Cato weet het publiek binnen no-time op te zwepen tot ongekende hoogtes. Het prachtige ' Uprising' en heerlijke bluesy 'Make a Hundred' zijn onze persoonlijke favoriet.

Tijdens dit optreden krijgen we gelukkig ook een tipje van de sluier voor het aankomende nog naamloze nieuwe album met de sinds enkele dagen vers gereleased single 'In The Club'. De single klinkt heerlijk zomers en is lekker dansbaar en belooft veel goeds voor wat nog in het ongewisse voor ons ligt. 'In the Club' is ook direct de titel van de aankomende clubtour die in het najaar van dit jaar plaats zal vinden.

Touren doet deze band als een malle. Vanmiddag stonden ze nog op het Nirwana Tuinfeest en vanavond in de volgestouwde, uitpuilende Zebra tent. Het moet vermoeiend zijn met een moordend schema aan optredens maar als liefhebber merk je er door hun ongelofelijke professionaliteit en groot enthousiasme helemaal niets van. Chapeau voor deze topband.