Ringo Starr All-Starr Band-HIBF 2018

Ringo Starr All-Starr Band-HIBF 2018

Ringo Starr & His All-Starr Band is de ultieme headliner van vanavond. De laatste keer dat de oudste Beatle met zijn All-Star Band in Nederland was, was tijdens Bospop 2011. Inmiddels is dit Ringo’s dertiende All-Starr Band en bestaat de line-up zoals gewoonlijk uit zeer bekwame muzikanten die hun grootste hits in de jaren '70 en '80 scoorden.

Matchboxis de opener van de avond, waarbij Ringo Starr zich niet verschuilt achter de drums maar de vocals op zich neemt, en wordt opgevolgd door Sir Ringo Starr's solo hit It Don’t Come Easy. Niet voor niets zijn er de 'all starrs' en brengen zij hun tophits ten gehore. Graham Couldman (10CC) neemt hiermee de aftrap met Dreadlock Holiday waarbij Ringo het bekende terrein weer opzoekt... het drumstel. Het podium heeft vanavond 2 drumsets waarbij Greeg Bissonette duidelijk de heerser is van het drumpodium.De meer dan verdienstelijke Steve Lukather, winnaar van de SENA European Guitar Awards, vertolkt uiteraard de Toto-hits ‘Rosanna’ en ‘Hold the Line’ en wordt bijna overstemd door het publiek. Steve Lukather is een meer dan begaafde gitarist en hoort zeker ook in het rijtje van Walter Trout, Joe Bonamassa, Jeff Beck en Joanna Connor waar Walter en Joe ook mede winnaars van de SENA award zijn.

'The man from down under' Colin Hay laat het publiek meezingen met de jaren tachtig hit Down Under.Zijn typische stemgeluid is nog meer dan herkenbaar maar de rijping der jaren laat zijn stem in de hoge noten in de steek, een octaaf lager dan maar. Desalniettemin wordt ook hier het publiek weer gegrepen. Uiteraard brengt Gregg Rolie de Santana hits ten gehore en ondersteunt met het geweldige gitaarspel van Steve klinkt o.a. Black Magic Womanen Gypsy Queen door de festivaltent. De Ringo Starr All Starr band toont het plezier en beleving in de muziek. Ook al gaat de leeftijd soms meetellen, het publiek heeft een geweldig podium en raakt niet uitgesproken over te tijden van weleer met en door deze topmuzikanten die men waarschijnlijk eenmalig op het podium ziet en dat allemaal in Grolloo, Nederland.

error: Content is protected !!