Wende-Huntenpop 2018

Wende-Huntenpop 2018

"Hoe ben je mens te midden van allemaal mensen?" vraagt vakvrouw pur sang Wende Snijders zich af aan het begin van haar overdonderend optreden in de Groene Tent. Ze neemt ons mee op reis langs vele aspecten van het mens zijn; angst, jaloezie, liefde, intimiteit, kapot gaan, de tijd die nog over is. Aan weerszijden van het podium staan twee multifunctionele muzikanten, die soepel switchen tussen synthesizers, computers, orgel en gitaar.

De heftige underground-elektro gecombineerd met Nederlandse teksten die door merg en been gaan, pakken je bij het eerste nummer 'Deze Gin' bij de strot om het gehele optreden niet meer los te laten. Ze laat hierin goed zien dat moderniteit en traditie heel goed samen gaan. Pareltjes als 'Schone handen', 'Vrij me', 'Voor alles', 'De wereld beweegt' komen voorbij en stuk voor stuk worden ze als kometen op je afgevuurd.

Wende schakelt tussen intieme liedjes achter de vleugel enerzijds en bombastische alles-uit-de-kastnummers anderzijds. Het dwingende, prachtig tot een sferisch hoogtepunt gezongen 'Au suivant' brengt haar weer even terug naar haar eerste liefde, de Franse chansons. Het eeuwenoude lied 'Mens, durf te leven' wil ze verheven tot het nieuwste volkslied en haar mening wordt door het gehele meer dan enthousiaste publiek gedeeld.

Wanneer Wende zingt, zwijgt het publiek en met haar doordringende ogen lijkt ze je te hypnotiseren en vergeet je de wereld om je heen. Nadat de laatste noot wegebt, breekt er een oorverdovend verdiend applaus los voor deze ras-artieste.